skip to Main Content
0234370401 europedirectcomanesti@yahoo.com

Ce s-a întâmplat în plen: Brexit, președinția română a Consiliului, vehicule autonome

Săptămâna aceasta, eurodeputații au solicitat Marii Britanii să-și clarifice poziția privind Brexit. De asemenea, aceștia au cerut reguli de siguranță pentru vehiculele autonome.

În urma respingerii acordului privind Brexit de către parlamentul britanic, eurodeputații au cerut Marii Britanii să-și clarifice poziția referitoare la retragerea sa din UE. Aceștia au subliniat că o retragere fără acord nu ar fi în interesul nimănui.Marți, Parlamentul a aprobat propunerile privind vehiculele autonome și a solicitat eforturi suplimentare pentru a garanta siguranța rutieră și sprijinul pentru industria europeană. Aflați mai multe detalii din infograficele noastre.Pentru a combate șomajul și sărăcia în UE, Parlamentul a propus miercuri majorarea fondurilor pentru programul „Fondul social european+” cu aproximativ 19%. Eurodeputații doresc să se acorde o atenție deosebită copiilor și ocupării forței de muncă în rândul tinerilor.

În contextul perpetuării crizei umanitare în regiunea Mării Mediterane și în Africa, eurodeputații au abordat impasul privind reforma politicii UE în domeniul azilului și migrației. Parlamentul solicită o politică europeană în domeniul azilului mai corectă și mai eficientă.

Miercuri, premierul spaniol Pedro Sánchez a discutat despre viitorul Europei cu deputații europeni. În timpul dezbaterii, acesta a declarat: „Trebuie să protejăm Europa, pentru ca Europa la rândul ei să îi apere pe cetățeni”.

Marți, eurodeputații au dezbătut prioritățile președinției române a Consiliului UE cu premierul Viorica Dăncilă.

Pentru a putea sprijini mai bine lucrătorii care au fost concediați din cauza globalizării sau a schimbărilor determinate de mediu sau digitalizare, deputații europeni au votat în favoarea transformării Fondului european de ajustare la globalizare în Fondul european pentru tranziție.

În cadrul unei ceremonii dedicate împlinirii a 20 de ani de la lansarea monedei euro, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a punctat că trei din patru europeni aprobă folosirea monedei unice.

Parlamentul și-a stabilit poziția referitoare la programul „InvestEU” care are ca obiectiv sprijinirea investițiilor și a accesului la finanțare în perioada 2021-2027.

De asemenea, eurodeputații au aprobat planurile de creștere a încrederii în procedura de aprobare a UE pentru pesticide, prin aplicarea unui proces mai transparent și mai responsabil.

Joi, deputații europeni au adoptat o propunere legislativă care prevede că guvernele care intervin în justiție sau nu reușesc să combată frauda și corupția vor risca suspendarea fondurilor UE.

Back To Top