skip to Main Content
0234370401 europedirectcomanesti@yahoo.com

Coronavirusul: sfaturi practice pentru a călători în siguranță

După mai multe luni în care deplasările persoanelor au fost limitate, călătoriile și turismul ar putea să reînceapă în curând. Ce recomandări face UE pentru a călători în siguranță

Pe măsură ce țările din UE ridică treptat măsurile de izolare, cetățenii europeni s-ar putea să poată călători în această vară, dacă situația sanitară și restricțiile naționale o vor permite.

Populația va trebui să adopte măsuri de precauție și să respecte instrucțiunile de sănătate și siguranță emise de autoritățile naționale, iar Comisia Europeană a elaborat orientări și recomandări pentru a ajuta statele membre să coordoneze ridicarea în siguranță a restricțiilor de călătorie.

10 recomandări ale Comisiei pentru a călători în siguranță pe timp de pandemie

  • Rezervați biletele și înregistrați-vă online pentru a evita cozile, pe cât posibil.
  • Respectați distanțarea fizică la depunerea bagajelor, la controalele de securitate, la îmbarcare și la recuperarea bagajelor.
  • E posibil ca mai puțini pasageri să fie acceptați la bord și e posibil, de asemenea, să vi se solicite să vă așezați la distanță față de pasagerii care nu locuiesc împreună cu dumneavoastră.
  • Când distanțarea fizică este greu de respectat, vi se poate cere să purtați o mască de protecție.
  • E posibil ca la bord să nu fie disponibile alimente, băuturi și alte produse.
  • Companiile de transport pot monta ecrane de protecție – de exemplu între pasageri și șoferul autocarului. Vi se poate cere să vă îmbarcați pe ușa din spate.
  • Șoferii ar trebui să deschidă ușile automat în fiecare stație, astfel încât pasagerii să nu fie nevoiți să atingă butoanele sau clanțele.
  • Stațiile, porturile și aeroporturile ar trebui să garanteze curățenia și dezinfectarea regulată și ar trebui să pună la dispoziție produse de igienizare/dezinfectanți, inclusiv la bord.
  • Ar trebui să existe o ventilație corespunzătoare a tuturor mijloacelor de transport.
  • Pasagerii pot alege între rambursarea costului biletului sau redirecționare pentru biletele anulate. Dacă societatea de transport vă oferă un voucher, aveți în continuare dreptul să solicitați restituirea sumei.

Încă din martie, Parlamentul a insistat asupra unei acțiuni ferme și coordonate a UE pentru a depăși criza din sectorul turismului.

La 19 iunie, Parlamentul a votat o rezoluție referitoare la transporturi și turism în 2020, solicitând acțiuni suplimentare pentru a sprijini întreprinderile mici și mijlocii și o linie bugetară dedicată sprijinirii sectorului. În opinia deputaților, această criză reprezintă o oportunitate de a face ca turismul în UE să fie mai sustenabil.

E sigur să vă cazați la hotel?

Turiștii din hoteluri și din alte infrastructuri de cazare ar trebui să respecte distanțarea fizică atunci când se află în zonele comune, precum și măsurile de prevenire și control al infecțiilor, cum ar fi tușitul sau strănutatul într-un șervețel din hârtie sau în cotul îndoit, igiena mâinilor și măștile de protecție.

Unitățile de cazare ar trebui să le ofere oaspeților informații clare și recomandări înainte de sosire și ar trebui să aibă un plan de acțiune, în cazul unei infecții în unitatea lor. Ele ar trebui, de asemenea, să asigure curățarea și dezinfectarea regulată a suprafețelor atinse frecvent și sisteme de ventilație adecvate. Personalul hotelurilor ar trebui să fie instruit privind măsurile de bază de prevenire și control al infecțiilor.

Back To Top