skip to Main Content
0234370401 europedirectcomanesti@yahoo.com

Parlamentul sărbătorește 70 de ani de la adoptarea Declarației Universale a Drepturilor Omului

Parlamentul European va găzdui Săptămâna Drepturilor Omului în perioada 19-23 noiembrie pentru a marca cea de-a 70-a aniversare a Declarației Universale a Drepturilor Omului.

Declarația Universală a Drepturilor Omului, adoptată pe 10 decembrie 1948, a stabilit, pentru prima dată, drepturile și libertățile fundamentale ale tuturor oamenilor.

Pentru a marca 70 de ani de la adoptarea documentului, Parlamentul European va organiza mai multe evenimente în perioada 19-23 noiembrie în cadrul căreia va avea loc și o conferință de nivel înalt în Bruxelles pe 20 noiembrie. Cu această ocazie reprezentanți din toată lumea vor dezbate teme precum apărarea drepturilor omului într-o lume digitală, apărarea minorităților și monitorizarea drepturilor omului.

Protejarea drepturilor fundamentale în UE

În cadrul Săptămânii Drepturilor Omului, comisiile parlamentare vor organiza audieri privind rolul guvernelor, instituțiilor și al societății civile în consolidarea respectării drepturilor fundamentale, inclusiv a drepturilor copiilor, în UE. Pe 19 noiembrie, comisia pentru libertăți civile vor discuta despre un raport referitor la drepturile migranților, LGBT, drepturile pentru persoanele cu dizabilități și independența justiției în UE.

Apărarea drepturilor omului dincolo de granițele UE

Comisiile vor analiza integrarea drepturilor omului în ajutoarele pentru dezvoltarea ale UE, precum și cooperarea comercială cu țări terțe.

De asemenea, pe parcursul săptămânii vor fi difuzate filme care vor scoate în evidență poveștile apărătorilor drepturilor omului din întreaga lume.

Pentru a-și evidenția angajamentul pentru apărarea a drepturilor omului în întreaga lume, Parlamentul European a anunțat în octombrie că va acorda Premiul Saharov pentru libertatea de gândire din 2018 regizorului ucrainean, Oleg Sențov.

Back To Top