skip to Main Content

Patrimoniul cultural – conferinta la Parlamentul European!

Pentru a sublinia diversitatea culturii europene, Parlamentul va organiza pe 26 iunie o conferință intitulată „Patrimoniul cultural în Europa: legătura dintre trecut și viitor”.

     
Parlamentul va organiza o conferință intitulată „Patrimoniul cultural în Europa: legătura dintre trecut și viitor” 

Aproximativ 300.000 de persoane lucrează direct în sectorul cultural al UE. Acesta este indirect responsabil cu 7,8 milioane de locuri de muncă. Conferința Parlamentului vizează creșterea gradului de conștientizare a importanței sociale și economice a culturii și a patrimoniului.

 

Conferința are loc pe fundalul Anului european al patrimoniului cultural 2018. Pentru a marca acest eveniment, mii de activități se desfășoară în întreaga Europă; acestea vor apropia oamenii de patrimoniul cultural la nivel local, regional, național și european.

 

Conferința, organizată la inițiativa președintelui Parlamentului, Antonio Tajani, și în strânsă colaborare cu comisia pentru cultură, condusă de Petra Kammerevert, va reuni lideri politici, factori de decizie și factori interesați, precum și invitați foarte cunoscuți care vor dezbate provocările sectorului în trei ateliere:

 

– patrimoniul cultural și apartenența la Europa

– conservarea și promovarea patrimoniului cultural

– inovarea și potențialul economic al patrimoniului cultural.

 

La ateliere vor participa artiști din diferite domenii și părți interesate care vor aduce mărturii. Vor avea loc două spectacole de muzică în direct și o expoziție de jocuri video. La conferință vor participa regizorul Radu Mihăileanu, eurodeputatul Mircea Diaconu, raportor pentru Anul european al patrimoniului cultural și Claudia Țapardel, copreședintă a intergrupului pentru dezvoltarea turismului și patrimoniul cultural.

Back To Top