skip to Main Content
0234370401 europedirectcomanesti@yahoo.com

Peste 200 de morți în explozii ce au avut loc de Paște în Sri Lanka

Mai multe explozii au avut loc la biserici catolice, hoteluri și în alte zone din zona capitalei statului Sri Lanka, Colombo, provocând sute de victime în ceea ce pare a fi opera unui grup terorist.

Potrivit poliției, 207 persoane au murit în exploziile produse, iar 450 de persoane au fost rănite.

Oficiali guvernamentali au spus că au fost arestate șapte persoane în legătură cu atacurile, care par să fie rezultatul unor atacuri sinucigașe ale unui grup.

Și membri ai forțelor de ordine au fost uciși într-o explozie dintr-un complex de apartamente, în timp ce urmăreau presupuși atacatori.

++++

Cel puţin 64 de oameni au murit chiar în capitală, unde au fost lovite de explozii trei hoteluri şi o biserică, alţi 67 de oameni au murit în atacul de la o biserică din Negombo, la nord de Colombo, iar alţi 25 la o altă biserică în Batticaloa, în estul statului insular, scrie Agerpres.

Premierul srilankez Ranil Wickremesinghe a criticat duminică „atacurile laşe” care au avut loc mai devreme în mai multe hoteluri şi restaurante.

„Condamn cu fermitate atacurile laşe de azi împotriva poporului nostru. Îi chem pe toţi srilankezii să rămână uniţi şi puternici în acest moment tragic”, a scris premierul pe contul său oficial de pe reţeaua Twitter, dând asigurări că guvernul ia măsuri „imediate pentru a controla situaţia”.

Încă o explozie produsă duminică după amiaza la un hotel dintr-o suburbie a capitalei Colombo s-a soldat cu doi morţi, a anunţat ulterior poliţia.

Responsabili din spitale citaţi de dpa au afirmat că 185 de oameni, dintre care 12 străini şi-au pierdut viaţa în explozii, iar alţi 400 au fost răniţi.

Peste 50 morţi au fost înregistraţi la biserica Sf. Sebastian din Katuwapitiya, la nord de Colombo, conform unui responsabil al poliţiei citat de Reuters, alţi 25 la o biserică din Batticaloa, la est, iar un număr neprecizat de victime au fost înregistrate la biserica Sf. Anton din capitală. Hotelurile afectate de deflagraţii sunt Shangri-La Colombo, Kingsbury Hotel şi Cinnamon Grand Colombo.

Back To Top