skip to Main Content
0234370401 europedirectcomanesti@yahoo.com

României i se alocă 2 miliarde de euro pentru investiții în infrastructură!

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a aprobat marți, 2 aprilie, finanțarea a patru proiecte în România – „Rețea de infrastructură rutieră integrată pentru zona orbitală din București”, „ Îmbunătățirea serviciilor de transport pe linia de metrou 2, Berceni-Pipera”, „Protecția și Reabilitarea zonei costiere – Faza a II-a” și „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Timiș.”  

Prin politica de coeziune, Uniunea Europeană investește 4 miliarde de euro în 25 de proiecte mari din zece state membre,respectiv BulgariaCehiaGermaniaGreciaUngaria, ItaliaMaltaPoloniaPortugalia și România. Proiectele acoperă vaste domenii precum sănătate, transport, cercetare, mediu înconjurător, dar și energie. Suma totală de investiții a acestor proiecte este de 8 miliarde de euro, incluzând cofinanțarea națională.

În ceea ce privește România, se vor face investiții în vederea unui transport mai facil în jurul Bucureștiului, protejării mediul și conectarea unor anumite zone la rețeaua de apă potabilă.

Un miliard de euro va ajuta la modernizarea șoselei de centură prin extinderea unor secțiuni a acesteia, respectiv dublarea benzilor în ambele sensuri de mers. Va ajuta totodată la construirea a 51 km în partea de sud a noii autostrăzi orbitale a Bucureștiului. Tot pentru capitala României, 97 de milioane euro, fonduri europene, vor finanța lucrările la întreaga linie 2 de metrou, incluzând linii noi și material rulant. 

În același sens, aproape 630 milioane euro vor susține protecția și reabilitarea zonelor cu potențial turistic ridicat de la litoralul Mării Negre, în Județul Constanța. Proiectul include lucrări de consolidare a falezelor, reumplerea plajelor cu nisip, măsuri de conservare a biodiversității (recife artificiale și repopularea cu specii marine), precum și echipamente de monitorizare. 

Back To Top