skip to Main Content
0234370401 europedirectcomanesti@yahoo.com

Săptămâna la Parlament: inteligența artificială, apa de băut, bugetul UE pe termen lung

Impactul inteligenței artificiale și noile reguli privind calitatea apei se numără printre temele abordate de Parlamentul European săptămâna aceasta.

Marți, comisia pentru mediu va vota asupra acordului dintre Parlament și Consiliu privitor la ameliorarea calității apei potabile și a accesului la aceasta și la reducerea deșeurilor din plastic provenind din sticlele de apă.

Inteligența artificială se află în centrul atenției săptămâna aceasta. Miercuri, comisiile pentru industrie și piața internă se vor concentra asupra unei abordări europene a inteligenței artificiale, asupra unei strategii pentru Europa în era digitală și asupra unei strategii europene privind datele, într-o dezbatere cu comisarul pentru piața internă, Thierry Breton.

Și comisiile pentru cultură și libertăți civile vor organiza audieri privind inteligența artificială, cu accent pe chestiunile legale legate de folosirea acesteia, precum recunoașterea facială (miercuri și joi).

Deputații din Parlamentul European și parlamentele statelor UE se vor reuni în cadrul semestrului european, unde vor examina coordonarea politicilor economice și sociale la nivel european. În cadrul săptămânii parlamentare ce se va derula la Bruxelles pe 18 și 19 februarie, vor fi abordate teme precum acțiunea climatică, impozitarea în UE și salariul minim.

Miercuri, deputații europeni de la comisia pentru industrie și energie își vor aduce aportul la criteriile de selecție pentru proiectele prioritare ale UE în domeniul energiei. Deputații doresc să garanteze că orientările revizuite sunt compatibile cu obiectivele Uniunii în domeniul climatic și energetic, inclusiv cu obiectivul privind ajungerea la neutralitatea climatică până în 2050.

Joi, președintele David Sassoli, va prezenta liderilor UE prioritățile Parlamentului European și poziția acestuia privind bugetul UE pe termen lung. Parlamentul a spus că propunerea făcută pentru summit nu este satisfăcătoare.

Comisiile pentru piața internă și transport vor vota săptămâna aceasta cu privire la aprobarea vehiculelor cu motor, pentru controlarea emisiilor provenite de la autoturisme și vehiculele comerciale și clarificarea cadrului legal pentru informațiile referitoare la reparații și întreținere.

Back To Top