skip to Main Content
0234370401 europedirectcomanesti@yahoo.com

Săptămâna la Parlament: Zuckerberg, protecția datelor, Eurobarometrul

Mark Zuckerberg se va întâlni marți seara cu liderii grupurilor politice pentru a discuta despre utilizarea datelor cu caracter personal înainte de intrarea în vigoare a RGPD, vineri.

Președintele Facebook, Mark Zuckerberg, se va întâlni cu președintele Parlamentului și liderii grupurilor politice în Conferința președinților pentru a discuta despre presupusa utilizare abuzivă a datelor personale ale utilizatorilor europeni de Facebook și despre potențialul impact al acesteia asupra alegerilor europene. Urmăriți întâlnirea în direct pe site-ul Parlamentului.

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, va marca miercuri numărătoarea inversă până la alegerile europene (23-26 mai 2019) și va discuta rezultatele ultimului sondaj Eurobarometru.

Joi dimineața, comisia pentru transport va vota un proiect de raport pentru actualizarea regulilor privind taxele rutiere. Aceasta va îmbunătăți performanța ecologică a sectorului. Ca parte a pachetului pentru mobilitate, raportul propune înlocuirea progresivă a vinietelor cu taxe bazate pe distanțele parcurse.

Vineri, 25 mai, intră în vigoare Regulamentul general privind protecția datelor (RGPD). Parlamentul a aprobat noul regulament în 2016, pentru a asigura norme universale și la nivel înalt privind protecția datelor în întreaga UE. RGPD va garanta că cetățenii pot controla ce fel de date cu caracter personal împărtășesc cu companiile și în ce scopuri.

Back To Top