skip to Main Content
0234370401 europedirectcomanesti@yahoo.com

Un nou vot: May speră să treacă acordul de retragere prin Camera Comunelor în a treia încercare

Deputații britanici vor vota doar acordul de retragere, nu și declarația privind viitorul relațiilor dintre UE și Marea Britanie.

Preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow, a anunţat joi că a acceptat propunerea guvernului britanic de a supune la vot vineri, din nou, acordul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană, considerând că moțiunea este substanțial diferită.

Moţiunea va cuprinde doar acordul de retragere, nu şi declaraţia cu privire la viitoarea relaţie dintre Londra şi Bruxelles. îndeplinind astfel cerințele liderului Camerei Comunelor, care a spus săptămâna trecută că Guvernul nu va putea cere din nou votul asupra unui proiect ce a fost respins deja de deputați în cadrul aceleiași sesiuni parlamentare.

„Moţiunea este nouă, în mod substanţial diferită, şi în conformitate cu cerinţele deciziei mele”, a spus Bercow, potrivit Agerpres.

Săptămâna trecută, preşedintele Camerei Comunelor a hotărât că guvernul condus de Theresa May nu va putea reveni în parlament cu acordul de retragere în forma deja respinsă de două ori.

Consiliul European au oferit Marii Britanii o prelungire a datei Brexit care variază în funcție de adoptarea acordului de retragere.

Dacă deputații nu aprobă acordul, Marea Britanie ar urma să iasă din UE cel târziu la 12 aprilie: În schimb, dacă Parlamentul acceptă acordul, atunci Brexit poate fi amânat până pe 22 mai, ziua de dinaintea alegerilor europene.

Back To Top