skip to Main Content
0234370401 europedirectcomanesti@yahoo.com

Uniunea Europeană va urmări dacă instituţiile din Republica Moldova vor funcţiona independent

Ambasadorul UE la Chişinău, Peter Michalko, spune că subiectul independenţei sistemului de justiţie şi a instituţiilor publice persistă în discuţiile cu liderii moldoveni, transmite Agerpres.

Uniunea Europeană va urmări dacă instituţiile din Republica Moldova vor funcţiona în mod independent, a afirmat marţi seara ambasadorul UE, potrivit Radio Chişinău, care citează portalul IPN.

În cadrul unei emisiuni la Jurnal TV, şeful misiunii UE în Republica Moldova a recomandat guvernului condus de premierul Maia Sandu să adopte cât mai rapid măsuri pentru reformarea justiţiei.

În acest context, Peter Michalko a amintit că UE a susţinut şi în trecut reformele în Republica Moldova, dar nu a putut să ofere atunci sprijinul financiar necesar pentru că nu existau rezultate. El a subliniat că susţinerea Uniunii Europene va fi bazată pe criteriul ‘eficienţei’, cu condiţia ca rezultatele respectivelor reforme să fie palpabile.

Şeful delegaţiei UE la Chişinău a spus că apreciază voinţă politică a noii guvernări pentru a progresa în schimbările promise. ‘Ceea ce noi vedem este voinţa şi paşi concreţi spre reformarea justiţiei, o prioritate în îmbunătăţirea mediului de afaceri, domeniu extrem de important pentru Republica Moldova pentru ca ea să poată utiliza toate şansele oferite de Acordul de asociere la UE’, a afirmat Peter Michalko.

Back To Top