skip to Main Content
0234370401 europedirectcomanesti@yahoo.com

Vrei sa vinzi servici in strainatate?

Dacă aveți o societate înregistrată și furnizați servicii (de exemplu, ca arhitect sau ghid turistic) în țara în care locuiți, puteți să oferiți aceste servicii și în altă țară din UE, fără să trebuiască să înființați o societate sau o sucursală acolo.

Acest lucru vă poate fi de folos dacă doriți:

  • să furnizați servicii în acea țară doar temporar
  • să furnizați servicii numai unui anumit client care locuiește în țara respectivă
  • să testați piața înainte de a vă extinde acolo activitățile companiei.

În principiu, ar trebui să puteți furniza servicii în altă țară din UE fără a avea obligația de a respecta toate procedurile și normele administrative aplicabile în țara respectivă (cum ar fi obținerea unei autorizații prealabile pentru a desfășura activități comerciale). Totuși, ați putea fi nevoit să notificați autorităților publice faptul că veți oferi servicii pe teritoriul lor. Cealaltă țară trebuie să aibă motive întemeiate pentru a vă impune cerințele sale.

Dacă vă confruntați cu dificultăți în relația cu autoritățile publice, puteți cere ajutor din partea serviciilor noastre de asistență și consiliere .

Notă: În cazul în care oferiți servicii de telecomunicații, servicii de radiodifuziune și televiziune și servicii prestate pe cale electronică, acestea vor fi impozitateDeutschfrançaisEnglish întotdeauna în țara în care se află clientul. Pentru un client persoană fizică, neimpozabilă, este vorba despre țara în care este stabilit, în care își are domiciliul sau reședința obișnuită. Pentru un client persoană juridică, este vorba despre țara în care își are sediul principal sau un sediu fix unde se furnizează serviciile în cauză.

În pofida acestui principiu de bază, nu trebuie să porniți de la ideea că puteți furniza pur și simplu servicii în altă țară fără a înființa o companie pe plan local. Această posibilitate depinde în principal de cât de des, pentru cât timp și cu ce frecvență doriți să furnizați servicii.

De asemenea, se pot aplica reguli diferite în anumite sectoare, de exemplu:

  • servicii financiare
  • servicii de asistență medicală care pot fi prestate numai de membrii unei profesii medicale reglementate
  • servicii de securitate privată
  • jocuri de noroc
  • servicii de notariat
  • servicii furnizate de agenții de muncă temporară
  • servicii de telecomunicații, servicii de radiodifuziune și televiziune și servicii prestate pe cale electronică.

Dacă doriți să înregistrați o companie în altă țară din UE, va trebui să respectați legislația națională referitoare la constituirea/înregistrarea unei filiale, sucursale sau agenții, precum și majoritatea normelor naționale vizând înființarea unei companii (inclusiv pe cele privind recunoașterea calificărilor profesionaleEnglish și obținerea autorizațiilor necesare). Respectarea standardelor naționale, europene sau internaționale ar putea fi, de asemenea, necesară.

Pentru a afla ce trebuie să faceți concret în cazul dumneavoastră, adresați-vă punctului unic de contact din țara în care doriți să furnizați servicii.

Punctele unice de contact oferă informații în limba națională, dar multe dintre ele comunică și în alte limbi. Nivelul de informații și de servicii oferite poate să difere de la un punct de contact la altul.

Back To Top