skip to Main Content
Ziua Fara Masina – Saptamana Europeana A Mobilitatii!

Ziua fara masina – Saptamana Europeana a Mobilitatii!

Primăria Comănești și Centrul de Informare Europeană „Europe Direct Valea Trotușului Comănești” organizează sâmbătă, 22 septembrie 2018, în orașul Comănești, o serie de evenimente cu ocazia Săptămânii Europene a Mobilității, cu tematica „Multimodalitatea”, iar sloganul este „Combină şi deplasează-te!”.

A devenit deja o tradiţie ca, în perioada 16-22 septembrie, în majoritatea ţărilor din Europa, să aibă loc “Săptămâna Mobilităţii Europene”. În această perioadă, sunt organizate activităţi de conştientizare a populaţiei cu privire la necesitatea schimbării structurii transportului urban şi promovării modalităţilor de transport nepoluante. Conştientă că transportul urban este, şi în Comănești, o importantă sursă de poluare, şi dorind să continue procesul de conştientizare a populaţiei cu privire la necesitatea schimbării modului de abordare a transportului urban, se vor organiza următoarele:
Ora 09.00: „Crosul sănătății” – concurs de alergare și plimbare cu bicicleta, adresat tuturor doritorilor de mișcare în aer liber, cu startul de la Centrul de Agrement ,,Trotuș – Ionuț Iftimoaie”;
Ora 14.00: ,,Mountain Bike Galion” – concurs de mountain bike pentru doritori cu vârste începând de la 10 ani +, cu startul din Zona de agrement ,,Galion”;
Ora 17.00: ,,Kids Mobility” – ateliere de jocuri, face painting, desene pe asfalt, în Parcul Central al orașului Comănești.
Parteneri și sponsori: CAR Progresul Comănești, CAR Prietenia Comănești, Lions Club Comănești și Crucea Roșie Română – Subfiliala Comănești.

Back To Top