skip to Main Content
0234370401 europedirectcomanesti@yahoo.com

Ce s-a întâmplat în plen: Pactul ecologic european, viitorul Europei, Brexit

În cadrul primei sesiuni plenare din 2020, Parlamentul a cerut ridicarea ștachetei în combaterea schimbărilor climatice și punerea cetățenilor în centrul dezbaterii privind reformele UE.

Parlamentul a susținut miercuri planul UE de a deveni neutră din punct de vedere climatic până în 2050 și a cerut un obiectiv mai mare de reducere a emisiilor, de 55% până în 2030. Cu o zi înainte, deputații au dezbătut o propunere despre cum poate fi finanțată tranziția ecologică, inclusiv despre cum vor fi susținute regiunile afectate.

În aceeași zi, deputații europeni au adoptat o rezoluție care cere protecția drepturilor cetățenilor UE și a celor din Regatul Unit după Brexit.

Înaintea conferinței ONU privind biodiversitatea, deputații europeni au cerut obiective obligatorii la nivel global și la nivel UE pentru a opri pierderea biodiversității.

Tot săptămâna aceasta, deputații europeni au dezbătut măsuri de abordare a diferenței de remunerare între femei și bărbați. Votul va avea loc mai târziu, în această lună.

Deputații au dezbătut situația din Iran în urma evenimentelor recente, iar Regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, a subliniat importanța păcii în Orientul Mijlociu în cadrul unui discurs pe care l-a ținut la Parlament.

Premierul croat, Andrej Plenković, a prezentat miercuri în Parlament prioritățile președinției croate a Consiliului UE.

Parlamentul a adoptat o rezoluție care critică înrăutățirea situației din Polonia și Ungaria în ceea ce privește statul de drept.

Back To Top