skip to Main Content
0234370401 europedirectcomanesti@yahoo.com

Corpul european de solidaritate: oportunități pentru tineri

Dacă ai între 17 și 30 de ani și dorești să contribui la îmbunătățirea societății, înscrie-te în Corpul european de solidaritate.

Pe 4 februarie, comisia pentru cultură și educație a votat asupra noilor priorități pentru programul Corpul european de solidaritate în perioada 2021-2027.

Noul program va include activități de ajutor umanitar în afara UE.

De asemenea, le va oferi mai mult acces tinerilor care au nevoie asistență, precum persoanele cu dizabilități, cu probleme de sănătate și care provin din regiuni îndepărtate sau din familii de migranți. Aceștia vor avea posibilitatea de a participa cu jumătate de normă.

Totodată, tinerii se vor putea alătura activităților desfășurare la nivel național, dacă acestea au o dimensiune transfrontalieră și includ participanți din alte țări.

Parlamentul va vota asupra priorităților în cadrul sesiunii plenare din luna martie.

Pe 11 septembrie, eurodeputații au votat în favoarea stabilirii unui cadru legal pentru Corpul european de solidaritate.

Corpul european de solidaritate are ca obiectiv să devină punctul central de intrare al UE pentru tinerii care doresc să se implice în activități de voluntariat sau să lucreze la proiecte în beneficiul comunităților și al persoanelor din întreaga Europă.

Ideea este de a oferi tinerilor oportunitatea de a dobândi competențe valoroase pentru dezvoltarea personală, socială, civică și profesională, inclusiv învățarea și formarea, ajutând în același timp și alte persoane.

Printre proiectele desfășurate prin Corpul european de solidaritate se numără educația, sănătatea, protecția mediului, lucrul cu copiii și persoanele în vârstă, precum și cu migranții și solicitanții de azil, cu prioritate acordată muncii caritabile.

Activitățile nu ar trebui să afecteze locurile de muncă sau stagiile existente, ci să contribuie la consolidarea angajamentelor de responsabilitate socială ale întreprinderilor, fără a le înlocui.

Helga Trüpel, membră din grupul Verzilor/EFA, a declarat: „Cred că știm cu toții că tinerii sunt dispuși să contribuie la proiectul european, de a-și crea propriul viitor, să fie în contact cu alți oameni și să facă societatea puțin mai bună”.

Back To Top