skip to Main Content
0234370401 europedirectcomanesti@yahoo.com

Creștere economică mai mică decât estimările în primul semestru

Datele Institutului Național de Statistică arată că produsul intern brut a crescut în primul semestru cu 4,6% față de aceeași perioadă din 2018, un avans ușor mai mic decât cel anunțat anterior.

INS revizuiește periodic estimările privind creșterea economică. Astfel, datele provizorii (2) comunicate joi sunt ușor mai reduse decât datele provizorii (1) transmise în septembrie.

Produsul intern brut aferent primului semestru este acum estimat la 440,2 miliarde de lei, cu 770,7 milioane lei mai jos decât în comunicarea de luna trecută. Ca urmare, ritmul creșterii economice a fost ajustat la 4,6%, de la 4,7% anterior.

Și datele pentru trimestrul al doilea au fost revizuite ușor. Economia a crescut în al doilea trimestru cu 4,5% față de același interval de anul trecut (anterior, creșterea era estimată la 4,6%), în date ajustate sezonier. Față de trimestrul precedent, PIB a crescut cu 1% în al doilea trimestru.

Guvernul estimează o creștere economică de 5,5% pentru acest an și a rectificat bugetul pe baza rezultatelor mult mai bune din primul trimestru.

Back To Top