skip to Main Content

Deschizând Europa către tineri cu abonamente de călătorie gratuite

Dacă aveți 18 ani și sunteți cetățean UE, dacă doriți să descoperiți Europa și cultura acestui continent, urcați la bord!

După o propunere făcută în cadrul Evenimentului European pentru Tineret (EYE) al Parlamentului și grație eforturilor deputaților europeni, între 20.000 și 30.000 de tineri de 18 ani vor primi bilete gratuite pentru a călători în Europa. Mai mulți tineri vor beneficia ulterior de această inițiativă numită „Descoperă UE”.

Despre „Descoperă UE”

Aproximativ 15.000 de participanți vor călători în perioada iulie-septembrie. Aplicațiile online vor fi deschise în perioada 12-26 iunie. O a doua perioadă de înregistare se va deschide în cursul acestui an.

Numai cetățenii europeni care au 18 ani la data de 1 iulie 2018 pot solicita bilete în primul tur. Participanții pot călători pe o perioadă de cel puțin o zi și maximum 30 de zile, în până la patru țări UE. Călătoria se va face în principal cu trenul, dar vor fi disponibile și alte mijloace în cazuri limitate (de exemplu, pentru persoanele cu handicap sau persoane care provin din zone îndepărtate).

O pagină dedicată pe Portalul tineretului european și o pagină Facebook cu informații detaliate privind inițiativa vor fi disponibile online până la jumătatea lunii mai.

Sprijinul Parlamentului European

Parlamentul European a susținut puternic ideea de bilete gratuite de transport feroviar pentru europenii în vârstă de 18 ani, votând trei rezoluții care susțin inițiativa.

Deputații consideră că inițiativa va permite tinerilor să experimenteze diversitatea Europei, să se înțeleagă mai bine între ei și să învețe mai multe despre Europa. Aceștia se așteaptă ca încurajarea tinerilor cetățeni ai UE să călătorească în UE și să se întâlnească cu persoane din alte țări să stimuleze identitatea europeană și să consolideze valorile comune ale UE.

0 0 vote
Article Rating
Back To Top
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x