skip to Main Content
0234370401 europedirectcomanesti@yahoo.com

Franța renunță la obligativitatea completării declarației pe propria răspundere la intrarea în țară

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile franceze au revenit asupra măsurilor restrictive anunțate, fiind eliminată obligativitatea completării declarației pe propria răspundere la intrarea în țară.

Potrivit declarației care trebuia completată, cetățenii din Uniunea Europeană se angajau să se izoleze timp de șapte zile după sosirea în Franța și să repete testul tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Astfel, la acest moment, toate persoanele cu vârsta de peste 11 ani care sosesc în Franța pe cale aeriană sau maritimă din țările spațiului european (Uniunea Europeană, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Vatican și Elveția) trebuie să prezinte, la îmbarcare, un test molecular tip PCR negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării.

În continuare exceptate de la această măsură lucrătorii transfrontalieri, transportatorii și călătorii care sosesc pe cale terestră (rutieră sau feroviară).

Totodată, autoritățile  franceze recomandă insistent cetățenilor care sosesc dintr-un stat al spațiului european să se autoizoleze pentru șapte zile și să efectueze, la finalul acestei perioade, un al doilea test tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Back To Top