skip to Main Content
0234370401 europedirectcomanesti@yahoo.com

Judecătorii din CSM critică discursul ambasadorului SUA, Hans Klemm

Secția de judecători din CSM și-a exprimat îngrijorarea față de discursul ambasadorului american ținut la Universitatea de Drept a Universității București cu ocazia deschiderii anului universitar.

Comunicatul judecătorilor a fost asumat de majoritatea judecătorilor din secție și exprimă îngrijorarea față de afirmațiile privind activitatea Inspecției Judiciare.

„O astfel de abordare poate fi de natură a afecta  încrederea societății în actul de justiție, cu precădere în magistrați și în organismele judiciare din țara noastră, a căror activitate se desfășoară exclusiv în temeiul legii. Secţia pentru judecători reafirmă, pe această cale, atașamentul la valorile unei cooperări internaționale loiale și subliniază, astfel cum a procedat de fiecare dată când s-a dovedit necesar, nevoia unui mesaj public echilibrat şi responsabil care să consolideze încrederea cetăţeanului în actul de justiţie”, se arată în comunicatul judecătorilor.

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a vorbit luni, la Facultatea de Drept din cadrul Universității București, despre modificările aduse de Parlament legilor justiției, afirmând că acestea “ameninţă să întoarcă timpul la începutul anilor 2000, când Justiţia era afectată de corupţie şi influenţă politică”.

Back To Top