skip to Main Content
0234370401 europedirectcomanesti@yahoo.com

Lupta UE împotriva terorismului

Combaterea terorismului reprezintă una dintre prioritățile UE. Descoperiți cifre cheie despre terorismul din Europa și ce măsuri a luat UE.

Terorismul în Europa

În ultimii ani am asistat la creșterea amenințărilor teroriste și a numărului de atacuri violente de natură jihadistă – tendință care a început în 2015 cu atacul de la sediul revistei satirice Charlie Hebdo din Paris.

62 de oameni au fost uciși în 2017 în 33 de atacuri teroriste jihadiste în UE, în timp ce în 2016 au murit 135 de oameni în astfel de atacuri, conform Europol. În 2017 au eșuat sau au fost dejucate mai multe atacuri prin comparație cu 2016.

Aflați mai multe despre evoluția terorismului în UE și tendințele recente.

Acțiunile UE

Măsurile UE de prevenire a unor noi atacuri variază de la controale mai amănunțite la frontierele Europei la o mai bună cooperare polițienească și judiciară în urmărirea suspecților și a făptașilor pentru reducerea finanțării terorismului, combaterea crimei organizate și abordarea radicalizării.

Aflați mai multe despre măsurile UE de combatere a terorismului din videoclipuri și infografic.

Măsurile propuse de Parlament

În iulie 2017, Parlamentul a înființat o comisie specială pentru combaterea terorismului pentru a evalua felul în care terorismul poate fi combătut mai eficient la nivelul UE. Prin urmare, eurodeputații au produs un raport care cuprinde măsuri concrete privind combaterea terorismului. Prin intermediul acestui document, aceștia socolicită Comisiei Europene să includă aceste măsuri într-un nou proiect legislativ. (NB: Parlamentul European nu are puterea de iniția propuneri legislative.)

Back To Top