skip to Main Content
0234370401 europedirectcomanesti@yahoo.com

MAE: 330 de români din Spania au fost aduși în țară

Ministerul Afacerilor Externe informează că în cursul zilei de vineri au fost aduși în țară 330 de cetățeni români care se aflau în Spania.

Repatrierea a fost asigurată cu două curse aeriene, dinspre Barcelona și dinspre Madrid, operate de o companie privată.

De asemenea, în urma demersurilor comune ale MAE si ale Ambasadei Spaniei la București, cele două curse aeriene, pe ruta București – Madrid și București – Barcelona, au permis repatrierea în siguranță și a 41 cetățeni spanioli.
 
“MAE reînnoiește cu fermitate apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară”, spune Ministerul printr-un comunicat.

De asemenea, MAE face apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România trebuie complet evitate în această perioadă.

Toate aceste deplasări sunt tot mai mult afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilitățile de asistență din partea autorităților române să se reducă din ce în ce mai mult și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța cetățenilor români în cauză și a celor de acasă.

Back To Top