skip to Main Content
0234370401 europedirectcomanesti@yahoo.com

Ministerul Fondurilor Europene lansează două apeluri de proiecte din programul Infrastructură Mare

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), va lansa în septembrie două apeluri de proiecte în valoare de 968 milioane euro.

Prin noile fonduri puse la dispoziție se pot finanța, pe de-o parte proiecte pentru creșterea gradului de protecție și conservare a biodiversității ariilor naturale și proiecte de modernizare a rețelelor electrice de transport sau dezvoltare a sistemului național de transport al gazelor naturale, prin construcția unor noi conducte. 

Pentru finanțarea prin Axa prioritară 4, ce vizează conservarea biodiversității, alocarea netă a tuturor proiectelor este 827,63 milioane de euro, iar valoarea maximă a fiecărui proiect este de 47,22 milioane de euro, informează Ministerul Fondurilor Europene.

Pentru proiectele de dezvoltare a rețelelor de transport de gaze și electricitate, din Axa prioritară 8, alocarea netă este 140,72 milioane de euro, iar pentru aceste fonduri pot aplica Transelectrica și Transgaz.

Back To Top