skip to Main Content
0234370401 europedirectcomanesti@yahoo.com

Ministerul pentru Mediul de Afaceri vrea să dea vouchere de 3.000 euro pentru digitalizarea IMM-urilor

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Radu Oprea, a anunţat lansarea unui program prin care întreprinderile mici şi mijlocii vor primi vouchere de 3.000 de euro pentru digitalizarea afacerilor. Firmele vor putea cu aceste vouchere să îşi dezvolte capacităţile în zona digitală – de la analiză asupra modului în care îşi organizează în interior activitatea, la promovarea site-urilor, achiziţii de semnături electronice sau softuri, spune ministrul.

Lansăm un program pilot de digitalizare al întreprinderilor mici şi mijlocii, prin vouchere. Ce înseamnă acest lucru? Că fiecare întreprindere mică şi mijlocie va putea beneficia de un voucher în valoare de 3.000 de euro astfel încât să îşi poată dezvolta capacităţile în zona digitală – de la analiză asupra modului în care îşi organizează în interior activitatea, la promovarea site-urilor, semnăturii electronice şi a celorlalte componente care sunt mai mult decât necesare, Nu mai sunt chestiuni ce ţin de modă şi de a fi în tendinţe, Acestea au ajuns să fie unelte de lucru, care sunt absolut necesare întreprinderilor – a declarat ministrul Radu Oprea.

Este vorba de un prgoram pilot care va fi dezvoltat pe fonduri europene, alocaţie financiară nerambursabilă, sub formă de voucher, astfel încât decontările să fie foarte simple.

Intenţia este de a ne adresa întreprinderilor mici şi mijlocii cu un voucher în valoare de 3.000 euro pentru fiecare societate comercială care să poată fi folosit pentru digitalizare, pentru creşterea capacităţilor de a fi prezenţi în economia online, aici vorbim despre:

  • posibilitatea de a face o analiză asupra dezvoltării capacităţilor digitale ale companiei,
  • posibilitatea de a avea un site performant (din păcate doar 27% dintre IMM-uri au astăzi un site de prezentare şi deja a devenit o chestiune de normalitate în modul de a face afaceri în lumea larga), posibilitatea de a investi în softuri sau în hard-uri – în calculatoare,
  • de a achiziţiona semnătură electronică sau orice alte dispozitive care ar putea să ajute IMM-urile să fie mai competitive din acest punct de vedere.

Suntem în faza de proiect, încă nu avem un ghid. Am identificat resursele financiare şi într-un timp foarte scurt, împreună cu Ministerul Fondurilor Europene vom publica şi ghidul.

Potrivit ministrului, ghidul de aplicare este în lucru şi ar putea să fie publicat la mijlocul acestei veri, în maximum 2 luni. De asemenea, el estimează că se vor acorda peste 10.000 de astfel de vouchere.

0 0 vote
Article Rating
Back To Top
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x