skip to Main Content
0234370401 europedirectcomanesti@yahoo.com

Președinții UE stabilesc prioritățile pentru viitorul Europei

Președintele PE, David Sassoli: „Fără reguli, cei mai puternici vor domina, iar cei mai slabi vor fi excluși”.

În răspunsurile sale către jurnaliști, Președintele Sassoli a declarat: „Întrebați-vă acest lucru: de ce toată lumea vrea să ne divizeze astăzi? Pentru că atunci când există reguli comune, trăim mai bine și îi apărăm pe cei mai slabi. Acolo unde nu există reguli, doar cei mai puternici au de câștigat. Poate că celor care vor să ne divizeze le este frică de o lume bazată pe reguli. În acest moment, cred că puterea UE constă în răspunsul pe care îl putem da acestei întrebări. Nu numai pentru noi, ci pentru o comunitate globală care trebuie să trăiască după reguli. Fără reguli, cei mai puternici vor domina, iar cei mai slabi vor fi excluși. Iar UE nu vrea ca acest lucru să se întâmple”.

După întâlnirea de ieri din Franța, ce a avut loc la Casa Jean Monnet, dedicată reflecției asupra provocărilor viitoare cu care se confruntă Uniunea Europeană, Președinții Sassoli, Michel și Von der Leyen au făcut astăzi declarații la centrul pentru vizitatori Parlamentarium din Bruxelles.

Viitorul Europei: declarația lui David Sassoli, Președintele Parlamentului European

Viitorul Europei: declarația lui Charles Michel, Președintele Consiliului European

Viitorul Europei: declarația Ursulei Von der Leyen, Președintele Comisiei Europene

Retragerea Regatului Unit marchează începutul unui noi capitol din istoria Uniunii Europene. Declarațiile de astăzi oferă o perspectivă de viitor asupra provocărilor interne și externe ce trebuie abordate în anii ce urmează, precum și asupra modalităților de implicare mai puternică a cetățenilor, societății civile și parlamentelor naționale în discuțiile și procesul decizional ce vor contura viitorul Europei.

Back To Top