skip to Main Content

Profesorii din UE pot primi o “grădină în miniatură”, ca material didactic

gradina_miniatura

Copyright

Școlile din Uniunea Europeană pot solicita kituri de grădinărit personalizate, care să fie folosite de profesori drept material didactic. Inițiativa are ca scop sporirea gradului de conștientizare, în rândul elevilor, a importanței agriculturii (pentru hrană, mediul înconjurător și economie). Acest program a fost lansat în 4 mai, de către Direcția Generală Agricultură și Dezvoltare Rurală (DG Agri) a Comisiei Europene.

16/05/2018

Grădinăritul este o activitate practică. Prin introducerea sa în cadrul lecțiilor din școli, elevii vor fi încurajați să se implice în teme importante, de la securitatea și siguranța alimentară până la durabilitatea mediului înconjurător, bunăstarea animalelor, nutriție și nu numai.

Grădina în miniatură conține un compost (termenul sper ca exista in RO) multifuncțional, semințe și o broșură cu instrucțiuni. Pachetul poate fi comandat de către profesori până în luna octombrie 2018, prin completarea formularului online (link is external).

Totodată, prin Pachetul pedagogic destinat profesorilor, acestora li se pun la dispoziție resurse educaționale gata de utilizare pentru a crea planuri de lecție pe trei teme (alimente, mediu și zona rurală).

Context

Școlile joacă un rol important în succesul continuu al acestor inițiative destinate creșterii gradului de conștientizare. În acest pachet de initiative intră și programele școlare prin care peste 30 de milioane de copii au primit lapte, fructe și legume în cursul anului școlar 2016/2017.

Agricultura este un mod de viață care rămâne esențial pentru bunăstarea a peste 500 de milioane de cetățeni europeni. UE are o tradiție bogată în ceea ce privește sprijinul pentru agricultură și dezvoltare rurală durabilă.

 

0 0 vote
Article Rating
Back To Top
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x