skip to Main Content

Reacția la criza migrației

În 2015, numărul imigranților care au trecut frontierele externe ale UE s-a dublat față de anii anteriori. Pentru a face față acestui influx fără precedent, UE acționează pe diferite fronturi: de la reformarea sistemului de azil la consolidarea securității frontierelor, eficientizarea politicii de returnare și promovarea integrării refugiaților.

 

Consolidarea sistemului de azil și împărțirea responsabilității între țările UE

 

În centrul Sistemului european comun de azil se află regulamentul de la Dublin, care determină țara responsabilă cu prelucrarea fiecărei cereri de azil – în general prima țară a UE în care a intrat solicitantul. Sistemul de la Dublin a făcut ca țările de frontieră, cum ar fi Italia și Grecia, să fie puse sub presiune de criza migrației în ultima vreme.

 

Pe lângă o reformă majoră a sistemului Dublin, Parlamentul European a solicitat intensificarea controalelor la frontieră și îmbunătățirea capacității statelor membre de a urmări persoanele care intră în Europa. De asemenea, deputații europeni doresc să pună în aplicare norme clare la nivel european pentru a distinge imigranții obișnuiți de refugiați, pentru a asigura un tratament echitabil și egal pentru solicitanții de azil și pentru a se asigura că fiecare stat membru contribuie în mod echitabil la soluționarea problemei legate de relocarea refugiaților.

Citiți pagina noastră privind consolidarea sistemului european comun de azil.

0 0 vote
Article Rating
Back To Top
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x