skip to Main Content
0234370401 europedirectcomanesti@yahoo.com

Reducerea deșeurilor din plastic, Premiul Saharov

Deputații vor solicita o anchetă privind utilizarea abuzivă a datelor de către Facebook, vor vota măsuri de reducere a deșeurilor din plastic și vor anunța finaliștii Premiului Saharov 2018.

Reducerea produselor de plastic de unică folosință

Deputații europeni de la comisia pentru mediu vor vota miercuri reguli noi de reducere a deșeurilor de plastic din oceane și de interzicere a celor mai folosite produse de plastic de unică folosință precum tacâmurile, farfuriile, bețele de urechi și paiele până în 2021.

Facebook

Parlamentul cere o anchetă în cazul folosirii abuzive a datelor de către Facebook în scopuri politice. În mai, deputații au pus întrebări președintelui Facebook, Marc Zuckerberg, în legătură cu scandalul Cambridge Analytica. Rezoluția va fi votată în plen la sfârșitul lui octombrie.

Premiul Saharov

Marți, deputații europeni de la comisiile pentru afaceri externe și dezvoltare vor alege trei finaliști din nominalizările de anul acesta pentru Premiul Saharov pentru libertatea de gândire. Laureatul va fi anunțat pe 25 octombrie, iar premiul va fi înmânat în plen, pe 12 decembrie.

Vizele umanitare

Deputații europeni de la comisia pentru libertăți civile vor vota miercuri o inițiativă legislativă care solicită instituirea de vize umanitare. Aceasta ar permite solicitanților de azil să depună o cerere la consulatele UE din străinătate pentru a putea veni în UE evitând călătorii periculoase și recurgerea la contrabandiști.

Bono

Miercuri, Bono, de la U2, co-fondator al campaniei ONE, se va întâlni cu liderii grupurilor politice la Bruxelles. Campania ONE este o organizație internațională care desfășoară campanii de luptă împotriva sărăciei extreme și împotriva bolilor ce pot fi prevenite, în special în Africa.

Drepturile pasagerilor care călătoresc cu trenul

În fiecare an, oamenii călătoresc peste 500 de miliarde de kilometri pe rețeaua feroviară europeană. Comisia pentru transport votează marți reguli mai stricte pentru a proteja drepturile pasagerilor care călătoresc cu trenul.

Bugetul UE pentru 2019

Deputații de la comisia pentru bugete vor vota cu privire la bugetul UE pentru 2019. Pe 24 octombrie, deputații europeni vor vota rezoluția în plen, la Strasbourg.

Conferința privind observarea alegerilor

Cum a afectat tehnologia credibilitatea alegerilor? Parlamentul găzduiește o conferință la nivel înalt în perioada 10-11 octombrie pentru a discuta această provocare și alte provocări cu care se confruntă misiunile de observare a alegerilor din întreaga lume. Conferința va fi transmisă în direct.

Back To Top