skip to Main Content
0234370401 europedirectcomanesti@yahoo.com

Săptămâna la Parlament: Facebook, Ungaria, patrimoniul cultural

Comisiile vor organiza săptămâna aceasta o audiere publică cu Facebook și vor discuta despre valorile UE în Ungaria. Va avea loc și o conferință privind patrimoniul cultural.

Săptămâna la Parlament: Facebook, Ungaria, patrimoniul cultural.
Săptămâna la Parlament: Facebook, Ungaria, patrimoniul cultural

După întâlnirea din 22 mai între președintele Facebook, Mark Zuckerberg, și conducerea politică a Parlamentului, deputații europeni vor organiza luni o altă audiere publică pentru a examina modul în care se asigură protecția datelor și previne utilizarea ilegală a acestora.

În aceeași zi, comisia pentru libertăți civile va decide dacă va propune miniștrilor UE să activeze împotriva Ungariei mecanismul de la articolul 7, referitor la riscul unei încălcări grave a valorilor UE. Articolul 7 din Tratatul UE descrie o procedură de aplicare a valorilor UE. Poate merge până la impunerea de sancțiuni, inclusiv pierderea drepturilor de vot. Nu a fost niciodată folosit.

Comisia pentru libertăți civile va solicita, de asemenea, luni, clarificări suplimentare cu privire la aplicarea directivei ce prevede sancțiuni pentru persoanele care acordă asistență oamenilor care au intrat sau locuiesc ilegal în UE. Comisia dorește să se asigure că actele de asistență umanitară față de solicitanții de azil și migranți nu sunt incriminate.

Provocările la adresa patrimoniului european vor fi dezbătute într-o conferință intitulată „Patrimoniul cultural în Europa: legătura dintre trecut și viitor”. Conferința are loc marți, între orele 14.00-19.00 CET, și va fi deschisă de către președintele Parlamentului, Antonio Tajani, și Tibor Navracsics, comisarul european pentru educație, cultură, tineret și sport. Urmăriți conferința în direct.

reuniune între instituțiile UE și bisericile europene, asociațiile religioase și organizațiile neconfesionale continuă marți sub patronajul prim-vicepreședintei Mairead McGuinness. De data aceasta, dialogul inter-religios se va concentra pe rolul bisericilor și al religiilor în implementarea pilonului social european. Urmăriți-l în direct aici, marți, între orele 15.00-18.00 CET.

Marți și miercuri, Adunarea Parlamentară Euronest se va reuni la Bruxelles; în cadrul acesteia, statele UE vor discuta cu partenerii estici Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Moldova și Ucraina despre securitatea regională, investițiile străine directe și lupta împotriva corupției. Președintele Antonio Tajani, șefa UE pentru afaceri externe, Federica Mogherini, și deputata europeană Rebecca Harms, copreședintă Euronest, vor ține discursurile de deschidere.

Joi, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani,  se va adresa Consiliului European, unde liderii UE discută despre migrație, securitate și apărare, Brexit și afacerile economice și financiare. Președintele Parlamentului va organiza o conferință de presă la ora 16.00 CET.

Back To Top