skip to Main Content
0234370401 europedirectcomanesti@yahoo.com

Săptămâna la Parlament: protecția datelor online, transportul rutier, Premiul Saharov împlinește 30 de ani

Condiții mai bune de lucru pentru șoferii de camioane, măsuri de garantare a unui mediu online sigur, celebrarea apărătorilor drepturilor omului la nivel mondial – pe agenda Parlamentului.

Confidențialitatea online

Confidențialitatea online continuă să fie un subiect important pe agenda Parlamentului. Luni, 4 iunie, deputații europeni de la comisia pentru libertăți civile (în asociere cu alte comisii) organizează o audiere pentru a discuta despre protecția datelor cu caracter personal și modul de combatere a utilizării abuzive a datelor cu caracter personal online, cu experți, inclusiv jurnaliști și persoanele care au revelat scandalul Cambridge Analytica.

Pe 22 mai 2018, liderii grupurilor politice și președintele Antonio Tajani s-au întâlnit cu președintele Facebook, Mark Zuckerberg, pentru a vorbi despre utilizarea datelor personale online. O listă de răspunsuri scrise a fost furnizată după întâlnire.

Îmbunătățirea pieței unice digitale

Luni, 4 iunie, comisia pentru piața internă votează proiectul de raport privind fluxul liber de date fără caracter personal. Propunerea vizează eliminarea restricțiilor teritoriale pentru stocarea datelor pe piața UE, facilitând, astfel, întreprinderilor să facă schimb de furnizori de servicii cloud.

Pachetul de mobilitate

Condiții mai bune de muncă pentru șoferi, inclusiv clarificări privind salariul minim și odihna, sunt câteva dintre regulile care urmează a fi votate în cadrul comisiei pentru transport, luni, 4 iunie. Noile norme ar consolida, de asemenea, lupta împotriva practicilor frauduloase, cum ar fi utilizarea firmelor cu sedii la adrese de cutie poștală.

30 de ani de angajament pentru apărătorii drepturilor omului

Au trecut 30 de ani de la acordarea primului Premiu Saharov pentru libertatea de gândire lui Nelson Mandela și lui Anatoli Marcenko în 1988. O conferință de două zile organizată de comisiile pentru afaceri externe, dezvoltare și drepturile omului marchează evenimentul în prezența laureaților și a activiștilor pentru drepturile omului din toată lumea. Conferința va fi deschisă luni, 4 iunie, la ora 15.30 CET, de către vicepreședinta Heidi Hautala și reprezentanta opoziției democratice din Venezuela Patricia Gutiérrez, laureat Saharov din 2017. Conferința poate fi urmărită în direct.

Audiere privind pesticidele

Comisia pentru pesticide va pune întrebări experților de la Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară și Agenția Europeană pentru Produse Chimice privind rapoartele de evaluare și clasificare a substanțelor într-o audiere publică joi, 7 iunie.

Zilele europene ale dezvoltării

În cadrul conferinței internaționale, pe 5 iunie, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, se va întâlni cu mai mulți lideri africani: Paul Kagame din Rwanda, Mahamadou Issoufou din Niger și George Weah din Liberia. Dumnealui se va întâlni și cu președintele Muntenegrului, Milo Djukanovic.

Back To Top