skip to Main Content
0234370401 europedirectcomanesti@yahoo.com

Senatul a anunțat propunerile pentru funcția de judecător CCR

Președintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, a transmis printr-un comunicat de presă că PSD, PNL și USR au depus numele candidaților care vor să ocupe funcția de judecător CCR.

“Până la data de 6.05.2019, ora 18.00, au fost depuse, la Comisia Juridică, de Disciplină, Imunități și Validări a Senatului, următoarele candidaturi de judecător la Curtea Constituțională a României, din partea grupurilor parlamentare: Grupul parlamentar PSD – domnul Cristian Deliorga; Grupul parlamentar PNL – domnul Cătălin Daniel Fenechiu; Grupul parlamentar USR – domnul Ovidiu Mircea Ursuța Daraban”, se arată în comunicatul de presă.

De asemenea, președintele Comisiei juridice transmite că a fost depusă și o candidatură fără susținerea vreunui grup parlamentar, în persoana lui Gheorghe Iancu.

Candidații vor fi audiați în cadrul Comisiei marți, începând cu ora 10.00.La finalul audierilor, propunerile vor fi înaintate Biroului Permanent al Senatului.

+++

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind numirea în funcția de judecător la Curtea Constituțională a Elenei-Simina Tănăsescu pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 9 iunie 2019, transmite Administrația Prezidențială.

+++

Conform Titlului V, art. 142 alin. (3) din Constituția României, “trei judecători sunt numiţi de Camera Deputaţilor, trei de Senat şi trei de Preşedintele României.

Art. 143 menționează că “judecătorii Curţii Constituţionale trebuie să aibă pregătire juridică superioară, înaltă competenţă profesională şi o vechime de cel puţin 18 ani în activitatea juridică sau în învăţământul juridic”.

Back To Top