skip to Main Content
0234370401 europedirectcomanesti@yahoo.com

Starea Uniunii, drepturile de autor

Jean-Claude Juncker va ține miercuri discursul său privind starea Uniunii. Deputații votează și noi reguli privind drepturile de autor, statul de drept din Ungaria și Corpul de Solidaritate.

Cu opt luni înainte de alegerile europene din mai 2019, deputații europeni vor face bilanțul realizărilor Comisiei Juncker. Președintele Comisiei Europene va lansa dezbaterea în cel de-a patrulea și ultimul discurs despre starea Uniunii, miercuri, la ora 9.00 CET. Urmăriți discursul în direct online.

Premierul Viktor Orbán va participa marți la o dezbatere privind statul de drept în Ungaria, înainte ca deputații europeni să voteze miercuri în legătură cu necesitatea UE de a acționa pentru a contracara riscul unei încălcări grave a valorilor UE. Aceasta ar fi prima dată când Parlamentul recomandă să fie activat Articolul 7. Consultați infograficul nostru despre procedura stabilită la Articolul 7.

Premierul elen, Alexis Tsipras, va fi al nouălea lider UE care va dezbate viitorul Europei cu deputații europeni și cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, marți dimineața de la ora 9.00 CET.

Deputații europeni vor dezbate, marți, poziția Parlamentului privind normele referitoare la drepturile de autor în sfera digitală. Votul va avea loc miercuri.

Deputații europeni vor vota marți cu privire la înființarea Corpului de Solidaritate UE, care va oferi oportunități de voluntariat tinerilor din UE în activități legate de educație, sănătate, protecția mediului, prevenirea dezastrelor, furnizarea produselor alimentare și nealimentare, recepția și integrarea migranților și solicitanților de azil.

Joi, deputații europeni vor vota cu privire la diferențele de calitate ce caracterizează unele produse de pe piața unică. Unele studii au arătat că alimentele și unele produse cosmetice vândute în unele țări (mai ales noi membre) din UE au fost de calitate inferioară. Parlamentul solicită acum câteva măsuri pentru a aborda această problemă.

Comisii

Două voturi importante au loc în comisia pentru protecția mediului luni: o nouă lege care stabilește limite mai stricte pentru emisiile de CO2 provenite de la autoturisme și autoutilitare noi și o actualizare a directivei privind apa destinată consumului uman cu noi criterii de calitate pentru apa de la robinet pentru a reduce consumul de apă îmbuteliată și deșeurile din plastic.

Back To Top