skip to Main Content
0234370401 europedirectcomanesti@yahoo.com

SUA acordă un sprijin în valoare de 800.000 de dolari României pentru lupta contra COVID-19

Ministerul Afacerilor Externe salută anunțul din 16 aprilie al Statelor Unite ale Americii privind acordarea unui sprijin în valoare de 800.000 de dolari României pentru lupta împotriva pandemiei cu noul coronavirus.

”Această decizie demonstrează o dată în plus, mai ales într-o situație de criză globală, soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral. Ajutorul financiar se adaugă unei cooperări consolidate și continue între România și SUA pentru contracararea efectelor crizei generate de pandemia cu noul coronavirus”, precizează MAE.

Cu sprijinul SUA, România a obținut un echipament de detecție de tipul RT-PCR, oferit de Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA), și a utilizat avioane de transport sub egida Strategic Airlift Capability din cadrul NATO, pentru a aduce în țară de urgență materiale medicale esențiale.

”În condițiile în care comunitatea internațională se confruntă cu o criză fără precedent, colaborarea existentă consolidează Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii și demonstrează unitatea în fața provocărilor comune”, mai precizează MAE.

Back To Top