skip to Main Content
0234370401 europedirectcomanesti@yahoo.com

Urmează în plen: răspunsul la dezastre, acordul UE-Singapore, asigurarea auto

Săptămâna viitoare, eurodeputații vor discuta despre transportul animalelor, investițiile străine directe și reutilizarea apei.

Protecția civilă

Marți, deputații europeni vor vota asupra actualizării mecanismului de protecție civilă al UE pentru a ajuta țările să reacționeze rapid la dezastre prin punerea în comun a resurselor. De asemenea, există prevederi referitoare la rezervele de resurse, cum ar fi avioanele de stins incendiile forestiere, spitalele de campanie sau echipele medicale de urgență, care ar putea fi utilizate dacă statele membre nu dispun de resurse suficiente pentru a răspunde unui dezastru.

Investiții străine directe

Joi, eurodeputații vor vota asupra stabilirii primului instrument la nivelul UE privind examinarea investițiilor străine directe. Deși UE este dispusă să investească, sunt necesare controale care să se asigure că nu există niciun pericol pentru interesele sale strategice. Acest instrument are ca obiectiv protejarea investițiilor cruciale, cum ar fi apa, transportul, comunicațiile și tehnologiile emergente precum inteligența artificială și robotica.

Viitorul Europei

Marți, prim-ministrul italian Giussepe Conte va deveni cel de-al șaptesprezecelea lider UE care dezbate viitorul Europei cu deputații europeni.

Transportul animalelor

Joi, eurodeputații vor discuta despre modalități de îmbunătățire a bunăstării animalelor. Aceștia recomandă statelor membre să aplice mai bine normele existente, să amelioreze condițiile de transport și să reducă timpul de călătorie cât mai mult posibil.

Plăți transfrontaliere în afara zonei euro

În aceeași zi, eurodeptuații vor vota asupra unor reguli prin care urmăresc să pună capăt taxelor mari de conversie și a costurilor privind plățile transfrontaliere în UE. Noile reguli vor alinia taxele pentru plăți în euro trimise sau primite de către bănci și alți furnizori de servicii în țările din afara zonei euro cu taxele percepute pentru plățile în moneda națională și ar face mai transparente costurile conversiei monetare.

Asigurarea auto

Cu toate că drumurile europene sunt considerate a fi cele mai sigure din lume, în 2017, 25.300 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere, iar 135.000 de persoane au fost grav rănite. Pentru a proteja mai bine victimele accidentelor rutiere, Parlamentul va vota miercuri asupra propunerii de îmbunătățire a directivei privind asigurarea auto.

Acordul comercial UE-Singapore

Miercuri, va avea loc votul privind acordul de liber schimb cu Singapore. Acest acord are ca obiectiv să elimine, practic, toate tarifele comerciale în termen de 5 ani, să protejeze produsele unice europene și să deschidă piața din Singapore către companiile din UE.

Reutilizarea apei

Resursele de apă ale Europei se află sub presiune ceea ce ar putea duce la deteriorarea calității apei. Marți, eurodeputații vor discuta despre planurile de combatere a deficitului de apă prin promovarea reutilizării apei pentru irigații agricole.

Back To Top