skip to Main Content

Viitorul Europei este al europenilor

Cartea albă prezentată de Comisia Europeană la 1 martie enumeră câteva posibile scenarii pentru viitorul Europei. Ne confruntăm cu multe provocări – de la globalizare și impactul noilor tehnologii asuprea societății și pieței forței de muncă, până la probleme de securitate și de extindere a populismului. Trebuie nu doar să nu sucombăm în fața greutăților, ci chiar să transformăm o parte din ele în oportunități.

De aceea, Comisia a formulat în Cartea albă cinci direcții în care s-ar putea îndrepta Uniunea, în funcție de alegerile pe care le vom face.

Documentul reprezintă doar o bază pentru discuții, iar dezbaterile pe această temă de-abia au început. În ziua de 25 martie, liderii Uniunii Europene s-au întâlnit la Roma pentru a sărbători a 60-a aniversare a Tratatelor de la Roma și pentru a discuta despre realizările trecutului, dar mai ales despre cum poate și cum ar trebui să arate viitorul nostru. Ulterior, au fost publicate cinci documente de reflecție prin care s-au lansat dezbateri pe temele esențiale pentru Europa zilei de mâine.

Se lucrează intens la conturarea unui plan, a unei viziuni și a unei căi de urmat pe care să le putem propune cetățenilor înainte de alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc în iunie 2019.

Viitorul Europei este în mâinile europenilor. Să-i dăm forma pe care ne-o dorim!

Back To Top